Min utklädnad börjar på T

Ikväll blir det halloweenfest på marité! Men först jobb 13-18.15

Våran tid

Alltså jag blir riktigt trött på den där regeln som säger "om du inte har börjat tvätta 30min efter att du ska börja tvätta övergår tvättiden till någon annan" Jag & Simon är verkligen inga morgonmänniskor, vilket gör det svårt för oss att kliva upp 06.45 för att tvätta. Ja det finns ju nästan bara den tiden. Som idag tex. Vi var otroligt trötta, och allt sluta med att vi gick ner vid 10.00, MEN då var det redan någon som tvätta i "vårat" tvättrum... Jaha, då var det bara att gå upp igen. Jag tycker att det borde vara såhär: Om man har från 7-12, ja då ska det inte spela någon roll vilken tid man kommer ner, så länge man inte flyttat sin nyckel till någon annan dag eller tid.

Dags att vakna till liv.

Nu har det varit en rätt död blogg dom senaste dagarna, men dagarna har verkligen inte varit döda, utan otroligt händelserik! Som sagt så kom Emmy med flyget i lördags och sen dess har det hänt grejer hela tiden! Härligt! I söndags åkte vi hastigt upp till Huså för att träffa mamma och allihopa, och kom hem idag. Det blev, fika, lunchmys, barnpassning, varit hos doktorn, träffat farmor & farfar samt mormor & morfar. Det har varit väldigt intensiva dagar, men det tycker jag om, och ännu fler kommer det ju att bli eftersom att Emmy stannar enda tills på söndag ;)

Dessutom så sa doktorn att han trodde att jag hade astma (eftersom att jag gick dit för att kolla upp min hosta). Det kändes ju inte lika roligt, men eftersom att både min pappa och farmor har astma så förvånar det ju mig egentligen inte. Bara vänta och se tills jag gör testerna.



HejsanSvejsan

Tjoho, nu är kussen här! :) Idag hann vi med stan, shopping och middag med Karro och Robin. Efter de blev det bowling. Kom trea av fyra personer, det är väl bra? ; )

Sock/tofflor

Förresten vet ni, jag köpte väärldens sötaste och mysigaste sock/tofflor idag!& för att inte glida omkring som en vante på golvet är det små halkdynor under, supersött! : )

Nu måste jag hålla golvet rent heeela tiden så dom inte blir skitiga! : )

Jag vet

Men blä, jag mår som en påse skit just nu! Har haft en toppendag! Stan hela dagen typ, och det är ju underbart i min värld :) Men nu har jag ont i huvudet och känner mig nästan lite skakis. Shoppa loss idag, vilket jag alltid får dåligt samvete utav! Jag vet att jag inte borde köpa vissa grejer, jag vet att jag har 100 lika dana plagg hemma, jag vet att jag borde spara. Ni vet, Jag Vet.

I alla fall så gick jag och Sanna ut på en liten date. Nej, men det blev stan och sen middag på Goa. Var buffé, så det fanns en massa gott! Toppen skoj! :)

Och vet ni vad, i morgon kommer Emmy! ;)

Skottland

Nu har vi bokat resa till Skottland den 26 November! Spännande, spännande!

-  Mmmmmm I like

Nyss då jag var sur på Simon sa han:
- Haha hur ska jag orka stå ut med dig i 40år till!?

(Nu hoppas ju jag att jag lever i mer än 40år till, men ni fattar)


. . . TACK Simon! Härligt att jag är så underbar :)

Kolla kolla kolla

JAG ÄLSKAR DEN HÄR UNGEN!!! Det är en sån tokig liten unge som jag och Simon skulle kunna få!
Såg klippet som en vän på facebook la ut & bebisen är uuunderbar! Kolla på hans hand då tiden är 0.37, HAHA!



Hypokondriker?

Uscha, huden på min arm har blivit jättekänslig. Det känns liksom som att man bränt sig fast det inte är ett enda märka. Bara ömt. Jag får ont i magen när jag tänker på det för tänk om det är hudcancer :O

Det som far i Amandas huvud just nu:

- elak tumör som skulle kunna sitta uppe i huvudet
- hudcancer
- lönen som kommer om ca 30min
- kläderna som hon kommer köpa för lönen i morgon
- resa
- jobba
- framtiden

Jag brukar oftast tänka på allt på samma gång. Det är därför jag kan verka så förvirrad och borta :)

Höst Höst Höst

Snart ska jag in till stan för att träffa mamma, Ronja & Karro. Blir en snabbis innan jag börjar jobba. Appropå jobb, det är sista jobbardagen innan helgen nu! Jippi! I morgon blir det frisören, handla, städa och fika med Sanna! Och på lördag kommer Emmy! :D

Cykel hela veckan lång

Mål för veckan: Cykla varje dag till jobbet tills jag fått min lön... Mål? Kanske snarare ett måste, eftersom att jag inte har råd att åka buss, haha! Mm. Sant.

Tändkrämstips

Om man inte har munskölj hemma och vill känna sig (ännu mer) fräsch i munnen efter att man bortstat tänderna kan man ta en klick tandkräm och lite vatten och gurgla och kasta runt det i munnen! Man känner sig superfräsch och det är dessutom bra för tänderna! Det har jag börjat gjort och jag ääälskar känslan efteråt! Det var nämligen min tandläkare som tipsa om de en gång ; )


Cykel i oktober, helt okej!

Idag blev det cykel till jobbet. Vill ni veta varför? Jo, det går ingen buss ifrån lugnvik till stan förens typ 11.45 på söndagar och jag börja jobba 9.30. Eller jo visst om jag vill sitta på busstorget ifrån 8.00. Eller så är både jag och Simon sämst på att kolla busstidstabellen. Men det tror jag inte.

Nu har jag fotat två klänningar som jag tänkte sälja på tradera. Alltså ett steg närmare tradera!
Sälja-köpa nytt! :)

Vissa tider. Bara.

Alltså jag är så himla nyfiken på vilka som läser min blogg! Eftersom att statistiken blir bättre och bättre och dessutom inte sjunker så antar jag att jag har "stammisar" hiii hiii! Måste ju säga att ni är bättre på att läsa än att kommentera.

Idag hade jag ett riktigt busigt pass!
Jag fick jobba till 19.30 och det händer aldrig! Inte för någon! Vi har INGET pass som är till 19.30! Det är antingen 20.15 eller 18.15, men det hade blivit heltok med tiderna för nästan alla idag, eller inte alla, bara för mig och Per. Jag skulle sluta 30min innan vi stänger och Per skulle jobba till 20.30, och så länge har inte vi ens öppet, HAHA! Men allt gick ju såklart bra ändå! : )

Den himla turen

Hjälp, otroligt vilken himla tur den här bebisen hade! Det är så hemskt vad saker och ting kan gå fruktansvärt fort ibland!

Viva la vida

Älskar när han sjunger den här låten



The big mama

Tjoho! Nu är det fredag igen då! Ingen fredag som jag längtat till! Kan det vara för att det är en dag närmare söndag och för att jag ska jobba idag? Vill ni veta vad jag fixat förresten? :D Jag är nämligen så duktig att jag skaffat "fågelbollar" som jag hängt upp till pippifåglarna ute på balkongen! Dom älskar det! Men det gör även skatorna, och det är ju inte bra! Dom har redan tagit TVÅ bollar, så varje gång jag ser dom på balkongen så får jag knacka på rutorna. Det är lite jobbigt. Men jag har ju blivit det Big mama av the "pippis" nu, så jag måste se till att dom får mat : )

Fotoposé

Nu har vi varit och hämtat bilderna ifrån Fotoposé! :) Vart riktigt nöjd, och den svart/vita färgen har nu gått ifrån ljusblå till svart/vit, toppen!
Vi fick alla bilder i ett litet album, vart jättegulligt! Tänkte lägga upp lite fler bilder, men sitter på Simons Mac och får inte till det riktigt. Den krånglar. Så det får bli 2 bilder än så länge :) Den första bilden är i alla fall bilden som är förstorad och som vi kommer hänga upp :)

Julklappstider

För lönen som kommer denna månad ska jag börja köpa julklappar så det inte blir så stressigt nästa månad, och så att inte hela min lön kommer ta slut i december. Smart? Mycket smart! :) Än så länge har jag bara kommit på vad jag ska köpa till Ronja.
Inköpslista:
♥ Simon
♥ Mamma
♥ Pappa + pappa s födelsedagspresent! Han fyller nämligen år den 23/12♥
♥ Karro
♥ Ronja
♥ Dennis
♥ Emmy
♥ Mormor (delar med karro)
♥ Morfar (delar med karro)
♥ Farmor (delar med karro)
♥ Farfar (delar med karro)
Hjälp, när jag satt och tänkte kändes det inte som så många, men nu när jag skrivit upp alla och ser dom framför mig känns det som otroligt många. Jag vill alltid att mina julklappar, eller ja presenter i huvudtaget ska bli så speciella och skilja sig ifrån alla andra paket så mycket som möjligt. Man vill alltid ge den bästa presenten, och jag tycker alltid att det är roligare att ge presenter än att få. Även om jag äääääälskar paket, hehe. Jag kommer kika mycket på Bluebox efter presenter. Vet ni några fler roliga hemsidor så säg till :)

Tekakor



Nu har jag bakat bröd för första gången. Har tänkt att göra det hur många gånger som helst, har till och med köpt hem ingredienser (?), men NU blev det av! Jag är så jäkla slut. Har hållt på i ca 3timmar. 1000 vuxenpoäng till mig!

·3dl havregryn
·1/2 lit vatten
·1tsk salt

Detta blir alltså gröt, som sedan ska stå och svalna.


·100g jäst
·100g smällt margarin
·1dl sirap
·2 1/2 dl mjölk
·2 1/2 dl vatten
·16-17dl vetenjöl

Smält margarin. Häll sedan i mjölk och låt det stå tills du fått en fingerljummen temperatur. Smula sedan ner jästen och rör om. Häll i all sirap och sedan vattnet. Häll sedan i mjölet och låt det bli en smet. Sist av allt ska du ha ner gröten och rör om till en enda smet. Låt det sedan stå och jäsa i 30min. När du sedan har gjort "bollarna" och plattat till dom lite granna skall du låta dom jäsa under en kökshanduk i 30min. Stick håll med en gaffel och stoppa dom sedan i ungnen och låt dom vara där i 10min. När dom gräddats färdigt ska du pensla dom med vatten.

Ungn: 250grader

Har jag gjort rätt mamma? ;)

Dammsuga eller sopa?

Alltså det är heeeeelt otroligt vad jag hatar våran dammsugare!
En dag bestämde den sig för att bara falla ihop. Ja, alla delar har liksom glidit isär och jag får seriöst inte ihop den igen! Dessutom gav ett hjul upp och trilla av. Så våran dammsugare är enbent och förfallen. Simon sa SÅKLART " Amen, du måste ju ha tappat den, annars skulle den inte se ut sådär" Men vad tror han om mig egentligen, det är nämligen heeemskt sällan som jag lyfter den där skithögen. Endast några cm när man ska lyfta upp den någonstans. Men det är inte direkt att jag står och styrketränar med den. Hm! Nu får man börja sopa. Jag vill inte köpa någon och jag vill heller inte önska mig någon ny dammsugare. Båda delarna är så tråkigt. Men jag antar att jag någon dag kommer att inse att jag inte kommer orka sopa i resten av mitt liv.


SKITHÖG!!!

Klädberg & Pussar

Tjohejsan! Nu är tvättningen i full gång! Magen har inte varit jobbig än så länge så jag hoppas det håller i sig!
Idag blir det storstädning och idag MÅSTE MÅSTE jag verkligen städa garderoben. Det ser ut som ett helv***e där i.  Har haft det så i säkert 4 månder. Men ni vet kanske hur det är, eller så inte. Man slänger in allt när man snabbstädar eller är stressad och sen fortsätter man i den stilen. Och vips så är det ett klädberg! :) Underbart, eller hur!?

Fick reda på att lilltjejen blivit förkyld. Feber & snorig. Tycker inte alls om att hon blivit de. Hon är ju bara en liten bebis♥ Håller tummarna för att hon blir frisk så fort som möjligt!


Ett rent inägg

Idag fick jag tväront i magen och det kändes som att hela magen höll på att gå sönder. Det kom så plötsligt att jag trodde att " nuuuuu skiter jag på mig".  Mmmmmmmmm mysigt va!? Har haft lite kramper i magen från och till hela helgen, men idag gav det resultat. Mjukisbyxor på och ner i sängen! Nu mår jag i alla fall mycket bättre, vad det känns som än så länge i alla fall :)

Bloggar jag läser

Mysiga, underhållande och naturliga bloggar:
Blondinbella - Man kan tycka att hon är en blåst bimbo. Men efter att ha läst hennes blogg i ca 6mån så har min syn på henne förendrats helt. Faktiskt!
Stina-Lee
Kenza

Inspirerande och härlig:
Linda

Irriterande och otroligt provocerande:
Kissies - Jag tror verkligen inte att hon är så som hon verkar vara i sin blogg. Hon tjänar pengar på att vara bitchig och provocera andra. Det går ju hem i alla fall...

Berörande bloggar:
Ludmilla- Hennes dotter tog sitt liv endast 14 år gammal. Nu skriver hon om vardagen efter hennes dotters död.
Vimmelmamman - Fick tjocktarmscancer 2008. Hon skriver om sin vardag.

Så om ni har tråkigt, kika in på dessa bloggar. Om ni inte redan gör de ;)


En Söndag hemma

Fy nu har jag inte skrivit på flera dagar! Har varit inne på bloggen varje dag men inte varit sugen på att skriva, och då ska man väl inte göra de? :) Bilderna från foto posé varit riktigt bra. Förutom dom bilder som skulle vara svartvita istället vart ljusblå... Tydligen skulle det ta en vecka att framkalla 6 bilder, vilket jag tycker är helt mysko. Expert klara 1timme på 100 bilder. Så inga bilder här hemma ännu. Men på Torsdag ;)

Vi hörs mer sen! :)


Fasen, ryck upp dig!

I morse vakna jag av att dom ringde från jobbet och ville att jag skulle jobba. Visst, pengar pengar pengar, så varför inte? :) Så det blev ett pass från 8.50-16.30. Det gillar jag! Egentligen så skulle jag och Simon hämta ut våra bilder som vi tog i måndags, men det fick vi skjuta upp tills i morgon. Gaaaaah jag är så nyyyfiken så jag håller på att bli galen! Längtar tills vi ramar in den bästa bilden (om det finns någon toppen bild, men det hoppas jag på) och hänga upp den på väggen. Hoho. Blev även ett pass på fredag 11.00-16.00, ja men nu är lönen räddad säger jag bara! :)

Sara från mitt jobb kom in idag och köpte frimärken, hon hade sålt kläder på Tradera. Det är ett bra tidsfördriv och man tjänar pengar! Funderar på om jag också ska ta och sälja kläder där så man får sig en extra slant. Men jag funderar mest på att sälja två superfina klänningar,för jag använder dom aldrig! Men det kommer att göra ont. Huva. Men jag får se.

wallmans

Hallojsan!
Heeela min dag blev på stan idag. Otroligt! Men träffa min mamma och min två systrar ;) Det är anledningen :) Sen blev det middag med bästa Sanna. Jag laga tacogratäng som jag bjöd på och till efterätt blev det kladdkaka som hon hade tagit med sig. Toppenkväll helt enkelt.

I morse vakna jag av att telefonen ringde och jag förstod genast att dom ville att jag skulle jobba, men ICKE! Jag blev nämligen medbjuden på att gå på WALLMANS den 5 december av jobbet. Hallå jag nästan skrek av lycka, jippi! Wallamans är coolt! Jag ska vara cooool!

What's happening?!

Tjohoooo fotningen idag gick ju suvuränt. Blev en massa skratta, man kan ju inte hålla sig när fotografen säger gång på gång " jaaa men det häär blir ju jättebra. Åh så mysigt. Åh så mysigt" Detta sa hon när tröjorna for ;) Så nakna kramar framför kamreran blev det, och det känns som att bilderna blev toppen. Hoppas jag på i alla fall. Nu är det bara och vänta tills på onsdag.

Blev mysfika på stan 2gånger med Simon, först frukost på Tehuset och sen blev det mysfika på Wedemarks :) En toppen dag helt enkelt. Och tro det eller ej, men jag tyckte det var ganska skönt på jobbet idag. Jag liksom nästan längtade tills jag skulle få sätta mig i kassan och prata med kunder. What's happening?!




Jag försöker faktiskt inte ens

Igår kvälls var jag och Simon på bio. Vi såg Flickan som lekte med elden, riktigt bra! Bättre än ettan enligt mig :)

Idag hann jag inte mer än att vakna och fara på jobbet. Gillat inte sånt! Jobbet flöt på om man ska bortse från 5 puckon som var, ja, puckon. Orka inte gå in på detalj eller berätta i huvudtaget, men puckon var dom i alla fall. Nya tag i morgon!

I morgonbitti kl.11 ska jag och Simon iväg och fota oss i studio. Fick det i 18års present, och vi har inte lyckats boka förens nu. Vet inte alls vad jag ska ha på mig eller hur håret ska vara, och det känns som det är 100 saker som ska göras innan jag går och lägger mig!

Ta bort nagelack
Lägga på nytt
Noppa ögonbryna
Bestämma vad jag ska ha på mig
Diska

... sen var det nog inget mer. Men det känns nog så jobbigt att fixa naglarna. Blä. Är ju som sagt sämst på att måla naglar. Diska får nog bli i morgon, orkar verkligen inte just nu. Tycker inte den är den första prioriteringen nu heller.

ICAferre ;)

Igår var det personalfest som sagt. Eftersom temat var "Barnkalas" så blev det ballonger, lekar och bli fotad som pirat ;) Blev även mat och dricka, men drickan fick man ta med själv ;)
Istället för att skriva en massa tänkte jag lägga upp lite bilder. En sista sak, det vart riktigt lyckat i alla fall :)





Mer bilder på facebook ;)

Personalfest

Nu ska jag in på stan och fixa lite ärenden. Får se om allt blir av. Sen måste jag skynda mig hem för att fixa mig inför personalfesten som är ikväll. Jag & Per ska fixa allt innan, så därför måste vi vara på jobbet tidigare eftersom att vi kommer vara uppe i personalrummet! Spännande! :) Aaaaaaah, det kommer bli en stressig dag!

Flicka & Pojke

Igår kväll var jag och simma längder i Krokomsbadhus (haha). Var riktigt härligt! Karro drog med mig dit, och man tackar väl inte nej när det bara kostar 20kr att få plaska och basta? :)

Eftersom att jag var ledig även idag så blev det till att tvätta och storstäda. Jag & Simon. Vi är riktiga sambosar måste jag säga. Jag kommer ihåg när jag och Simon bestämde för att flytta ihop, och mamma sa att vi skulle då bli sambos. Jag, sambo?? 18 år och sambo. Uscha jag tyckte väl egentligen inte riktigt om tanken att bli kallad sambo. Det känns så. . . 30+. Jag vill ju vara flicka och han pojke. Men nu stormtrivs jag med det! :) (Förutom när jag hittar hans strumpor exat ööööööverallt!)


Till lilltjejen som alltid får mitt hjärta att slå lite extra

Jag älskar dig så mycket min lilla lilla syster! Det har jag gjort sen första stund som jag fick veta att du levde där inne i magen♥ Jag älskar att vara din syster, Bästa lilltjejen ♥

RSS 2.0