En fin dag i Stockholm.

Okej nu ska jag strax dra till jobbet. Det tar emot, för jag orkar verkligen inte. Kan det vara för att jag varit ledig i två dagar nu!? Huu!!! Föresten, har gått med i en hemsida som heter Fotosidan, då man som amatör eller ja vem som helst får lägga upp bilder. Jag gillar ju att fotografera så det är riktigt skoj att få visa upp sina bilder :-) Jag länkar min sida då jag kommer hem, så ni får se mina bilder. Apropå hem så kommer jag inte hem förens efter åtta ikväll. Blä.
AAAAH nu måste jag springa till tunnelbanan !!!


Dada & Jajja ♥

Ronja ville leka & jag ville vila. Vem tror ni vann? Detta var dagen efter bröllopet. Ronja hade lagt sig vid 20.00 tiden och jag hade lagt mig sent på natten.

Älskar mina nya höstkängor! Nu kan jag säga välkommen till hösten :-)

Ledsen för den kassa bilden. Hoppas ni ser någorlunda hur dom ser ut! Två spännen på varje stövel :-)

...

Nu är det åtta dagar sedan som jag kom hit till Stockholm. Oftast vid den här tiden brukar man åka hem till sitt, för då är semestern slut... Men vi är inte på semester så vi stannar kvar, i våran lägenhet. Fortfarande känns allt lite konstigt. Ingen storasyster som man bara kan träffas spontant på stan, ingen mamma och lillasyster som kommer in till stan över en dag för att umgås och ingen pappa som kommer förbi på söndagar för att bara vilja vara med oss. I stort sett så känns hela ens vardag annorlunda. Kanske inte så konstigt. Det är så mycket som jag inte hann med i sommar, vilket känns otroligt surt. Det var som att sommaren bara blåste förbi på ett ögonblick. Inte alls roligt.
Jag, pappa och Karro tänkte ta en riktigt fin sommarbild på oss tre, men det hann vi heller inte med i sommar.
Nästa sommar är ett måste!♥

Hejsan svejsan...

Nu är jag helt matt i kroppen. Benen orkar inte göra ett enda jobbigt steg till. Så får bli!
Kom för en stund sedan hem från jobbet. Skulle ha jobbat till 21.10 egentligen men hon som skulle stänga orkade inte och fråga mig. Först sa jag nej, (det gäller ju att vara bestämd från första början, annars blir man körd. Det vet jag ;) Men sedan ångra jag mig, för hallå det är ju förtusan lördag, vad tänkte jag med!? Så jag tacka ja och tjäna lite mer pengar! Det gick bra.
Så denna vecka har jag jobbat sex dagar av sju. Inte illa. I morgon är jag ledig och det ska bli sååå sköönt! Då blir det middag hos "gamel" moster Yvonne. Ska bli riktigt skoj. Bara en sådan sak gör att man känner sig lite som hemma.
Annars då? Jo dagen har varit toppen. Yvonne och Bea samt lille Noah kom mötte upp mig vid slussen, så tog vi djurgårdsfärjan över till Gröna Lund. Fast vi tog en promenad bort till Rosendahl. Jättetrevligt ställe där dom odlar både blommor, grönsaker och har små butiker samt restaurang. Vi började med en lunch. Åt en stor god macka med skinka och en härlig röra. Sen blev det en titt i butikerna runtom. Efter allt tittande och ätande fortsatte vi promenaden runt som var inne i skogen. Jättehärlig väg som jag ska lura med mig Simon på någon gång ;)

Okej, det har inte blivit så mycket bloggande sedan jag flytta hit. Ett enda inlägg som verkligen inte handlade om något annat än min söta lillasyster som jag saknar så otroligt.

Jag kan inte säga att jag inte haft tid att blogg heller. Det är ganska lugnt här. Jag känner ju ingen förutom Simon, så jag blir ganska beroende av honom då jag är ledig. Hemskt, jag vet! Fast förutom Simon så känner jag ju mammas moster och kusin! Så idag ska vi ta en promenad. Och även lille Noah som är Beas lilla son på ca någon månad ska med :)
I söndags då jag kom hit tyckte jag att allting var jättejobbigt. Jag var här alldeles själv, så ingen trygg Simon fanns här. Det brast då jag börja bädda våran provisoriska säng med sängkläder som var tvättat hos pappa. Jag är alldeles för känslosam och saknar hemskt lätt. I måndags började jag att jobba på Wasahallen. Förutom det annorlunda kassasystemet till Ica, så lärde jag mig rätt så snabbt även om jag har otroligt mycket kvar att lära.
Annars då... Allt känns ganska ovant fortfarande. Vet liksom inte riktigt vad jag ska känna. Saknar min familj hemskt mycket. Jag vet att många säger att " dom finns alltid kvar ". Ja så kanske det är, men min familj är viktig för mig och jag älskar att ha dom nära mig. Då känner jag mig trygg. Men allt blir väl bra så småningom.

Lillasyster ♥

Älskade lilla Ronja, eller Jajja som hon kallar sig själv. Nu är hon 1år och 3 månader och allas lilla älskling. Hon är så klok och förstår så mycket. Jag blir stolt för varje litet framsteg i utvecklingen. Nu kan Ronja; klättra upp i fotöljen, kasta boll, hjälpa till att plocka ihop (även fast hon allra mest gillar att plocka fram), göra slängkyssar, vinka hejdå, gå på potta och kissa (har dock hänt endast några gånger), busa, skrattar otroligt sköna skratt och framför allt kan Ronja vara världens goaste tjej! Ronja älskar nämligen att kramas och att gosa med familjen, katterna, filt/kudde eller en mjuk nalle. Fast även hårda saker som, dockor, golvet eller varför inte ett knä går bra att gosa med! Hon säger oftast "mmmmmmmmmmmmmmmmh" med den mildaste rösten och ser allmänt nöjd ut när hon gosar med något eller någon. Den senaste tiden har hon gärna kramat sig runt mig, eller någon i familjen som en liten apa med både armar och ben och håller så ett bra tag. Vilket jag toookälskar!
Hon ger en gärna stora feta blötpussar♥

Sen gillar hon såklart att dansa och gungar gärna med hela kroppen. Att snurra har blivit den senaste grejen och blir även lite yr efteråt, vilket inte hindrar henne från att snurra nästa gång.
Hon är en otroligt envis tjej som aldrig ger upp. Därför ser hon extra nöjd ut efter att hon kommit upp i den stora fotöljen hemma och möts av massa applåder! ... Hon applåderar gärna åt sig själv då också!
Hon har fyra tänder som är framme, men två till är på G. Hon borstar dom morgon och kväll och tycker om tandkräm!
Hon älskar att vara utomhus då hon kan kolla på "lulla" vilket är flugor eller plocka grus. Men framför allt ÄLSKAR hon kakor! Hon vet vart kakorna är och går varje dag fram till lådan och säger bestämt "Kakkka". Apropå det så är hon otroligt bestämd också! Vill hon verkligen ha något så pekar hon och säger "DÄÄÄ!!! DÄÄÄÄ!!!".
Men framförallt är hon världens gladaste tjej. Vet inget annat barn som utstrålar en sådan glädje som lilla Jajja ( okej jag kanske är lite partisk nu, men so what!). Hon är helt enkelt världens finaste och underbaraste tjej och lillasyster. Jag ärotroligt lycklig som får ha henne som lillasyster. Man kan inte vara stoltare!♥

Saker Ronja kan säga:
* Jajja = Ronja
* Mamma
* Pappa
* DADA = Jag och Karro
* Boppa = Bajs
* Bäpple = Äpple
* Bubba = Blåbär
* Bubbar = jordgubbar
* Titttaah
* Taaatt (och nickar huvudet) = Tack (även om hon kanske inte vet vad det betyder ännu, utan bara härmar)
*KAKKA = Kaka
* Lulla = Fluga
* DÄÄÄH = "Ska ha"

DU ÄR BÄSTA ÄLSKADE LILLTJEJEN ♥

Älskar dig ♥

MEN HALLÅ!!!? Jag & Simon firar ju 3 år idag. Det var inget vi tänkte på då vi vakna i morse eller igårkväll eller någon annan dag. Nej vi, eller rättare sagt JAG, kom på det i morse när jag kolla vad det var för datum. Sega och tankspriddare människor får man leta efter. Faktiskt.







Att fika tillsammans

Men mupp!!! Jag skrev nyss ett ganska långt inlägg, och så bara försvann det... HUR händer det liksom?! Aja jag får väl skriva om...

Idag klev jag upp riktigt tidigt, eller okej jag ska inte överdriva men hyffsat tidigt, för att träffa Daniela. Vi åt en frukost ihop på Wedemarks. Kan man tänka sig att jag vill säga hejdå till en macka? Ni som känner mig vet att jag har en favoritmacka där. Sweetchili/kycklingmacka (men jag tar alltid bort kycklingen). Så idag åt jag alltså den mackan för sista gången på ett jäkla bra tag. Snyft. Sen blev det ett spontanfika med Anna. Så jag har fikat hela dagen kan man säga. Men fika är bra för magen! : )

Godnatt ♥


LOve

Hallå! Kom för en stund sedan hem från stan. Blev först en mjukglass med min kära storasyster (som jag för övrigt kommer att sakna så otroligt mycket då jag flyttar). Sen gick jag och Martina och åt middag på Via Grande, och tog oss sedan något att dricka på Paus :) En trevlig eftermiddag och kväll med andra ord. Nu sitter jag och Simon och muppar oss lite. Prövar hans nya glasögon som är grymt förstora på mig. Fast han är snygg i dom :) Kommer nog bli en hel del sådana här bilder i bloggen framöver... Som Simon sa " Alltså jag tror du skaffa dig MacBooken bara för att du skulle kunna ta sådana bilder". Nej, men det är jäkligt roligt! Och smidigt :D Hehe.

I morgon ska jag träffa Daniela. Ska bli så roligt för vi har inte umgåtts på väldigt länge. I alla fall inte sedan Yran. Och det är lite för länge tycker jag. Sen far jag hemåt Huså för att sedan rida hela onsdagen:)

Godmorgon!

Hallå Hallå! Vakna upp för ett tag sedan av att Simon skulle rusa iväg till bussen. Så nu är jag hemma själv i Ås, och jag njuter faktiskt av det. Tänk att jag tycker egentligen inte om att vara själv, men om jag är ensam i högst två timmar njuter jag till max! Men sen får det vara nog, haha. Landade vid halv elva tiden igår på Östersunds flygplats, och dom som hämtade oss var Daniela & Mattias. Tänk så glad jag blev att se den tjejen :) Nu ska jag vara i stan tills i morgonkväll, sen far jag hem till mamma och Dennis. Då ska jag bara njuta av att vara hos mamma så mycket som det bara går!!! Annars är hela veckan helt planerad.

Idag, Östersund: Träffa Karro för att hjälpa henne att köpa en IPHONE! Sen ska jag träffa Martina :)
Tisdag, Östersund: Vara med Daniela! Tar sedan Nabo hem till mamma.
Onsdag, Huså: Rida på isnadshästar med Emmy över fjället. Ska bli så skoj!!!
Torsdag, Huså: Vara barnvakt och umgås med familjen
Fredag, Huså/Östersund: Tjejkväll med Karro & Emmy. Blir middag och utgång för hela slanten :)
Hela min vecka blir otroligt intensiv. Men så blev det eftersom att jag helt plötsligt blev tvungen att flytta ner tidigare.
Nej, nu ska jag gå och äta frukost, för min mage verkligen skriker efter mat.

- Godmorgon Godmorgon!

Söder

Godmorgon!
Vi somna hyffsat tidigt igår för att vara mig och Simon. Vilket lede till att vi vakna så tidigt som 9.00. Det finns inget bättre än att ligga och dra sig och  bara mysa direkt då man vaknat. Sen blev det frukost på golvet, eftersom att vi inte har några stolar här än. Idag blir en slödag som vi kommer tillbringa på Ikea och att bara vara. Förhoppningsvis kanske man hinner med någon promenad runt om här. Ikväll åker vi hem till Östersund igen för att stanna i en vecka innan vi flyttar helt. Känns konstigt på samma gång som det känns spännande.
Här bor vi

Första myskvällen

Från att gå från att inte blogga på över en månad till att blogga tre gånger från eftermiddag till kväll. Det är i alla fall mycket för att vara mig. Men vad gör man när man inte känner någon i den här stan?

Jag och Simon kolla nyss på Snabba Cash. Bra film. Konstigt slut.
Vi köpte plastmuggar (eftersom att vi inte har några grejer här än) för att ha som dippskål. Så det blev dipp och chips till filmen. Riktigt lördagsmys med andra ord! :)
Förövrigt kan jag säga att min Mac är grym. Den är snabb & cool♥

Annars har jag suttit och funderat på vad man kan ha med sig hit och vad som passar in. Tyvärr kan vi inte ha med våran bamse-bokhylla ( ni hör ju bara vad jag kallar den) för den får verkligen inte plats. Även vårat matbord och tvbänken kan inte följa med... Men vad gör de, när man ändå ääälskar lägenheten man ska bo i?

Lägenheten

Kom för ett tag sedan hem ( fattar ni, HEM!!! ) från en liten restaurang där vi åt middag och efterrätt. Finns otroligt många restauranger här på Söder, och jag hoppas jag hittar ett favoritställe snart :) Sedan gick vi till en ICA-butik som ligger alldeles i närheten till våran lägenhet, för att köpa lite frukost och "lördags-mys-gotta". Känns som att jag kommer trivas väldigt bra här. Så fort vi får hit våra grejer. Vilket är om två helger!
Jag slänger upp lite bilder på lägenheten... En ekande lägenhet dock, meeen så fin ändå :)
Hallen med toaletten åt vänster och en garderob åt höger. Sov & vardagsrum rakt fram.
Toalett & Dusch

Vardagsrum/sovrum
Burspråk ut mot en park
Sist men inte minst: Köket


Stockholmslivet?

Men hallå, det var inte igår! Vilken totalt jäkla uppehåll jag har haft... Sjukt. Inte för att jag tror att jag behövde en "bloggpaus" (som det så fint heter) på grund av att jag är slutkörd (för det är jag inte), utan för att lusten och intresset helt försvann. Nu efter cirka en månads uppehåll, eller förlåt jag tror att det kan vara mer, så har lusten kommit tillbaka igen. Antingen pga. "vilan" eller för att man helt plötsligt har något att skriva om. Jag tror på det sista!


Otroligt mycket har hänt sedan sist. Allt från resor-jobb-boende-prylar.
När det har gått en sådan långtid sedan sist jag skrev vet jag inte riktigt vart jag ska börja... Så jag gör en punktlista av något slag!
« Spanien 2 veckor i början av Juli ( Kommer bilder! )
« Fick mig en Canon 1000D i förtidig 20års present (ÄNTLIGEN)
« Varit tärna på min mammas fina bröllop ( Bilder kommer! )
« Fyllt 20 hela år! :)
« Fått en lägenhet på en av Söders finaste adresser
« Fått jobb på en mataffär i Vasastan

Vet inte om jag behöver säga mer, men om man läser dom två sista punkterna så fattar man att jag har haft ganska tur! Jobb och boende i Stockholm är svårt att få tag på. Men har man kontakter så löser sig det mesta tillslut! Och jag har en fin släkt som hjälpt mig/oss.

Nu ligger vi på våran nyinköpta dubbelluftmadrass som vi köpte innan vi åkte ner i torsdags. Helt perfekt att ha om det kommer gäster hit och vill sova. Simon är dock redan ganska trött, så han ligger och snarkar här bredvid mig. Men jag ska snart väcka han så vi kan gå och kolla oss omkring här i området samt köpa middag :)


Jag tror inte jag behöver säga vad jag köpte mig idag... Min alldeles egna MACBOOK♥


RSS 2.0